El president d'ERC en funcions, Joan Puigcercós, està disposat a negociar els pressupostos del 2011 amb el Govern per evitar que l'executiu els pacti amb el PP. En una entrevista a Catalunya Ràdio, i coincidint amb el dia en què el PSC també ha ofert mà estesa a CiU en aquesta matèria a través d'un article de Joaquim Nadal a 'La Vanguardia', el líder d'ERC alerta que Alícia Sánchez Camacho "pot ser molt simpàtica, elegant i educada" però només és "un rostre" darrere el qual s'amaga el veritable PP, que per Puigcercós és el que "extermina" el català al País Valencià o a les Illes Balears. "A l'hora de defensar els interessos de Catalunya, el Govern sap que ERC hi és", ha sentenciat Puigcercós.

Després que el PSC estengués la mà a primera hora per donar suport als pressupostos del Govern, ERC també es mostra disposada a negociar-los per evitar el pacte amb el PP. Puigcercós ha deixat clar aquest matí que "ERC hi és" a l'hora de defensar Catalunya davant d'un pacte amb el PP, el partit que "extermina" la llengua al País Valencià i les Balears, ha reblat.

"Ens preocupa el xantatge permanent del PP". Amb aquesta premissa, Puigcercós ha considerat que no és el mateix que CiU treballi la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) amb el PP que amb ERC perquè els mitjans "no són neutres", sinó que "condicionen un imaginari". En aquest sentit, ha posat Televisió de Badalona com a exemple del que pot passar: "Veurem com evoluciona amb el PP", ha dit.

Puigcercós ha recordat que ERC va posar cinc condicions a CiU per donar suport als pressupostos i que una era "trossejar" la Llei òmnibus. Sobre la mateixa, el líder republicà ha criticat que entre iniciatives adequades com la simplificació de tràmits sorgeix una voluntat d'"intervencionisme" com en el cas de la Institució de les Lletres Catalanes, que passa a dependre de la conselleria de Cultura.

Per a Puigcercós, en alguns dels articles hi ha un "esperit de revenja" de l'obra de l'anterior govern, una dinàmica que condemna perquè considera que els nous governs no haurien de dedicar les primeres actuacions a "desmuntar" la feina dels anteriors executius.