L'Institut Català de les Dones (ICD), adscrit al Departament de Benestar Social i Família, i l'Instituto de la Mujer, del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat, impulsaran programes i actuacions en matèria d'igualtat de tracte i d'oportunitats.

El Govern ha autoritzat aquest dimarts la signatura d'un conveni entre els dos organismes. L'acord preveu una inversió de 197.000 euros per a aquest 2011, 67.715 dels quals els aportarà l'ICD i la resta l'Instituto de la Mujer. La partida es destinarà a impulsar programes per afavorir la participació política, social, econòmica, cultural i esportiva de les dones.

L'objectiu de l'acord és promoure programes i serveis adreçats a les dones i, al mateix temps, proporcionar-los recursos i fomentar la seva autonomia i desenvolupament personal i social. El conveni també contribueix a millorar la qualitat de vida, fer visibles les polítiques de dones i transformar les polítiques comunitàries amb la incorporació efectiva de la perspectiva de gènere i de les dones.

L'acord al qual avui s'ha donat llum verd s'inscriu en el conveni-marc de col·laboració que les dues institucions van signar el 1997 per dur a terme de forma conjunta programes i actuacions dirigits a les dones.