El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha compromès aquest dilluns a que hi hagi Llei electoral a finals del 2012. De fet, el president ha explicat que aquesta instrucció és clara i ha remarcat que hi posarà tot l'empeny i ha apuntat que espera trobar "el mínim comú denominador" amb la resta de partits. El president de la Generalitat ha fet èmfasi en què en aquest tema "no cal anar Madrid", sinó que la negociació es queda a Catalunya perquè "és un tema estrictament català". El president de la Generalitat ha remarcat que espera que si torna a l'Ateneu pugui "dir que la legislatura ha servit per una Llei electoral pròpia".

Mas ha presidit la cloenda del cicle de conferències Catalunya 2050, organitzat per l'Ateneu Barcelonès coincidint amb el seu 150è aniversari, i ha pronunciat la conferència "Una dècada al servei d'un segle". En aquest context, ha assenyalat que aquest és un tema d'una complicació gran perquè es "poden contraposar projectes de país sencer i depèn de la concepció de Catalunya" que es tingui. Ha posat com exemple si s'ha de donar un pes a tot el país significatiu i en alguns territoris més pes per població o si no s'ha de fer. En aquest sentit, ha afirmat que posar d'acord a tothom en aquest tema "no és senzill".

El president de la Generalitat ha remarcat que espera que si torna a l'Ateneu pugui "dir que la legislatura ha servit per una Llei electoral pròpia". Ha remarcat que "hi està implicat i compromès personalment perquè és un terreny que s'ha de donar un bon resultat i bon senyal al conjunt del país". Ha afirmat que no ho pot assegurar i ha declarat que espera no fallar en allò que depèn d'ells.

Aquesta mateixa setmana continuaran els contactes amb CiU i PSC per veure si hi ha possibilitats d'aprovar una llei que està pendent des del 1980 i que pot servir, segons va dir la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, per apropar els polítics a la ciutadania i superar el clima d'indignació.