El Govern català va aplaudir ahir "el canvi de postura" del PSC, que va oferir al Govern arribar a pactes en nou àmbits, i tal com demandava tota l'oposició, va acordar "trossejar" la polèmica llei òmnibus, que donarà lloc, d'entrada, a tres projectes de llei separats.

El Govern va fer així un gest a l'oposició, i a la vegada va admetre que "necessita" del diàleg parlamentari en no tenir majoria absoluta a la cambra, va afirmar el portaveu del Govern, Francesc Homs.

Així doncs, el Govern, que inicialment pretenia modificar 90 lleis amb una sola tramitació parlamentària, aprovarà dimarts que ve, 5 de juliol, tres projectes de llei separats: un de simplificació, amb el qual vol eliminar burocràcia; un segon d'agilitat i reestructuració administrativa; i un tercer vinculat a la promoció econòmica.

La reforma de la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) es tramitaran al marge de la llei òmnibus, tal com volien PSC i ERC, i està per veure si també es tramiten per separat els canvis que pretén el Govern català a la llei d'urbanisme.

Les reaccions

El portaveu del PSC en el Parlament, Joaquim Nadal, va celebrar que el Govern hagi accedit a dividir en tres la polèmica llei òmnibus, encara que va reclamar que hi hagi un quarta que aglutini els 90 articles que es modifiquen en l'àmbit d'urbanisme.

Per la seva banda, la portaveu d'ERC en el Parlament, Anna Simó, va donar la benvinguda a la fragmentació de la llei òmnibus, recordant que era una de les cinc condicions que van imposar per recolzar els pressupostos de la Generalitat.