El president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha considerat aquest dimarts posar terminis per a la Llei electoral, com va posar el president de la Generalitat, Artur Mas, que va parlar del 2012 com a data límit.

En roda de premsa, Nadal ha subratllat que de moment s'està en una fase "massa inicial", i ni tan sols és una negociació política, sinó només una "aproximació tècnica entre experts" de CiU i PSC. El socialista ha afegit que aquestes converses van començar fa una setmana i no s'havia tractat el tema des de la investidura d'Artur Mas. Des d'ERC, Anna Simó ha denunciat un pacte CiU-PSC per fomentar el bipartidisme a Catalunya.

Nadal ha explicat que ara mateix hi ha dos experts de CiU i PSC treballant sobre la llei electoral sobre la base d'un informe i d'alguns models coneguts com l'alemany. Es tracta, ha dit, d'una "primera exploració per veure si és possible apropar posicions". Després d'aquesta fase vindria una negociació política i només llavors un eventual projecte de llei.

En qualsevol cas, Nadal ha opinat que és "precipitat" parlar de terminis o de ponència conjunta, perquè la discussió està en una fase "massa inicial". "No hi ha res prejutjat sobre això, es pot triar la doble via", ha explicat referint-se a una tramitació després d'una ponència conjunta o a través d'un projecte de llei directament.