La líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha alertat aquest dilluns al president de la Generalitat, Artur Mas, que si dóna suport al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i a una "legislatura agònica que perjudica a Catalunya per a sortir de la crisi" no ajuda a l'acord amb el PPC pel que fa als pressupostos. De fet, Sánchez-Camacho ha recalcat que si se segueix produint això "el PP haurà de fer una reflexió seriosa perquè serà un abans i un després en la situació que estem analitzant i debatent a Catalunya" i per tant en les relacions amb els populars catalans.

"Mas i CiU haurien d'actuar de forma responsable i permetre que hi hagi un canvi a l´Estat que beneficiaria a Catalunya", ha assegurat Sánchez-Camacho, qui ha recalcat: "No ajuda en absolut que CiU segueixi sent el salvavides del president Zapatero perquè perjudica a Catalunya".

Sánchez-Camacho ha avisat que "el paper de CiU donant suport a Zapatero s'ha d'acabar i si CiU vol seguir salvant el president Zapatero que és nefast per l'economia catalana hi haurà un abans i un després de l'actuació de CiU a Madrid". Sánchez-Camacho ha considerat que aquesta actuació és perjudicial per Catalunya i ha demanat a CiU que reflexioni i que no doni més suport a Zapatero des de Madrid perquè "perjudica a Catalunya i si es produeix el PP haurà de fer una reflexió seriosa perquè serà un abans i un després en la situació que estem analitzant i debatent a Catalunya".

La líder del PPC ha tornar a criticar que si el president Zapatero segueix sent president és gràcies al suport de CiU. "Si afrontem el debat de l'estat de la nació és gràcies a que CiU va tornar a salvar Zapatero la passada setmana", ha dit, al temps que ha recordat que CiU també va permetre la congelació de les pensions i es van produir les majors retallades socials de la història. Ha considerat que CiU quan ha salvat Zapatero ha pensat més amb els seus interessos i no els dels catalans. Ha preguntat a CiU quina serà la seva posició al debat de política general. Així mateix, ha avisat CiU que "el moment dels ultimàtums s'ha acabat" i ha remarcat que la federació nacionalista "no pot ser el còmplice d'un govern que ha posat l'economia catalana en els números vermells".

Pressupostos de la Generalitat

Ha recordat que Mas amenaçava en convocar eleccions si no hi havia pressupostos de l'any 2011. "Assumim la nostra quota de responsabilitat per garantir l'estabilitat de Catalunya. Volem millorar uns comptes que no ens agraden però s'ha de garantir la estabilitat del país". Al mateix temps ha ressaltat que "altres partits han apostat per la inestabilitat" i per generar més problemes que solucions". Ha insistit en que els pressupostos "han de ser austers i no han d'afectar als serveis de l'estat del benestar".

Així mateix, ha criticat que hi ha membres de CiU que de forma irresponsable aixequen la veu per qüestionar l'abstenció del PP. "Als que els hi costa pair possibles pactes o abstencions del PPC, si volen portar el seu partit i a Catalunya a les anticipades que ho facin, però nosaltres creiem que és un error". De fet, ha lamentat que hi ha qui actua dins de CiU "amb complexes i de forma irresponsable i no respectant la sobirania de poble de Catalunya que donat al PP la tercera força parlamentària". Ha recalcat que si s'haguessin convocar eleccions haurien de convocar-se conjuntament amb les generals per estalviar diners públics.