El conseller d'Interior, Felip Puig, va advertir ahir que si finalment no hi ha acord perquè el reduït grup que segueix acampat a la plaça Catalunya de Barcelona desallotgi la zona, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra hauran d'actuar per "alliberar l'espai públic".

En unes declaracions a Catalunya Ràdio, Puig va insistir que l'acampada no es pot eternitzar: "tard o d'hora ha d'acabar perquè, sincerament, crec que el propi moviment d'indignats ja ha dit que no es veuen representats per la gent que en aquests moments ocupa la plaça".

Un petit grup de persones es va oposar ahir al desmantellament del campament que va ser acordat dimarts a la nit pel moviment d'"indignats".

Segons Puig, el procés per desmantellar el campament s'ha de fer "amb tota l'educació, prudència, incitant-los al diàleg, intentant que entrin en raó".

Això no obstant, va advertir que "finalment, si no és el cas, els agents de l'autoritat, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, hauran d'alliberar l'espai púbic", encara que no va concretar quan. El conseller també va dir que els que volen seguir instal·lats a la plaça ja no són els "autèntics del '15 de maig'", sinó que "són dels clubs que, de tant en tant, hem trobat en altres tipus de situacions, intentant transgredir la convivència".