Retallades

El Govern aclara que els sous dels funcionaris ´no baixaran´

Ortega aposta per lligar realment el complement de productivitat al sou però no d'una manera lineal

30.06.2011 | 13:43

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha lamentat aquest dijous els "rumors interessats" que circulen entre el personal de la Generalitat sobre una hipotètica rebaixa dels sous dels funcionaris. "El context ens obliga a una congelació salarial, però no es baixaran els sous. El Govern ho pot dir més alt però no ho pot dir més clar", ha remarcat en comissió parlamentària, on ha defensat el pressupost del Departament de Governació.

Ortega ha opinat que aquests rumors estan "fets amb voluntat de generar alarmisme" i ha demanat responsabilitat als membres de la cambra. Ha afegit que s'ha mantingut el complement de productivitat, i ha apostat per lligar-lo realment al sou, no d'una manera lineal.
Ortega ha demanat "responsabilitat" als diputats pel que fa als sous dels funcionaris, ja que hi ha "rumors que corren entre el personal que no fan bé a ningú". Al seu parer, aquests rumors "interessats" que parlen d'una reducció de sou estan fets "amb voluntat de generar alarmisme".

"Jo vull en seu parlamentària corregir aquests rumors, vull donar un missatge de tranquil•litat als treballadors públics de la Generalitat", ha indicat la vicepresidenta, que ha assegurat que es congelaran els salaris, com marca l'Estat, però no disminuiran.

Ha afegit que també es mantenen diversos complements com productivitat, perquè el Govern li dóna "gran importància" a valors com l'esforç i la dedicació. De tota manera, ha apostat per lligar realment aquesta productivitat al sou, no d'una manera lineal. "Caldrà una reflexió valenta i decidida", ha manifestat.

La vicepresidenta ha recordat la reducció de dotació de personal per complir amb els objectius d'aprimament, austeritat i racionalitat de l'administració. Ha remarcat que s'han reduït de 15 a 12 les conselleries, un 23,2% els alts càrrecs, un 43,2% els eventuals i un 17,5% les estructures intermèdies de comandament i àrees funcionals.

Enllaços recomanats: Premis cinema