La portaveu adjunta del PSC al Parlament, Laia Bonet, ha criticat el Baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) per preguntar per la independència, i ho ha qualificat de "perversió". "S'afegeix una nova pregunta d'una simplicitat extrema, en què es demana concretament el posicionament dels ciutadans respecte a una de les opcions: la independència", ha dit. En aquest sentit, Bonet ha volgut avisar el Govern remarcant-li que "l'esperit i l'objectiu de les enquestes del CEO és el d'anar copsant les tendències ciutadanes sobre aspectes socials i polítics d'interès".

Bonet ha denunciat amb motiu de la sortida a la llum de les darreres dades del Baròmetre del CEO que l'objectiu d'aquesta eina és "establir comparatives rigoroses i analitzar-ne l'evolució" i no pas, ha subratllat, "anar formulant preguntes per encàrrec en funció de l'interès de qui governa". D'aquesta manera, la diputada considera que "incorporant noves preguntes s'ha trencat la seqüència dels baròmetres d'opinió, la qual cosa afecta al rigor de la tasca del CEO".

Segons Bonet, l'actual Govern "busca la justificació ciutadana a les seves posicions polítiques" que per a la diputada socialista no són "comunes al conjunt dels ciutadans". D'aquesta manera, ha acusat l'executiu d'utilitzar "enquestes públiques pagades per tots" i ha avisat del risc de "la politització i utilització del CEO per finalitats pròpies.