El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha advertit que la sanitat pública catalana necessitarà "més diners" que hauran de sortir "de la butxaca dels ciutadans". En aquest sentit, Ruiz ha obert la porta a aplicar "taxes" o a "incrementar impostos" en un futur per poder mantenir el sistema sanitari actual. El titular del Departament de Salut, però, ha reclamat rebre "el que ens mereixem" a través del pacte fiscal. "Volem el que ens correspon per fiscalitat i per justícia", ha remarcat Ruiz. El conseller de Salut ho ha dit a Girona durant la conferència 'Sostenibilitat i progrés de la sanitat catalana' a Tribuna de Girona.

El titular de Salut ha explicat que per mantenir l'actual sistema sanitari faran falta "més diners" i ha apuntat que hauran de sortir "de la butxaca dels ciutadans". Ruiz ha obert la portar a "taxes" o a "increment d'impostos" en el futur. "Això desprès de rebre el que ens correspon i ens mereixem a través del pacte fiscal; és el que ens toca per justícia", ha reclamat el conseller.

Ruiz ho ha dit durant la conferència que ha fet sota el títol 'Sostenibilitat i progrés de la sanitat catalana´.

Concentració de 200 persones en contra de les retallades

A les portes de l'Espai Caixa, on el conseller ha fet la conferència, s'hi han aplegat unes 200 persones en contra de les retallades en sanitat. Sota el lema "Amb la salut no s'hi juga", personal sanitari i un grup "d'indignats" han fet una representació enmig del carrer denunciant la precarietat de la sanitat. La concentració ha anat seguida de xiulets i escridassades contra les mesures d'ajustament que aplica el Govern de la Generalitat. La manifestació, però, s'ha escalfat quan l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha arribat a l'Espai Caixa quan un grup de manifestants l'ha escridassat i posteriorment l´ha agredit.