El conseller d'Interior, Felip Puig, va assegurar ahir diumenge a Lloret de Mar que vol ampliar a tota l'àrea metropolitana la presència de Mossos i policia local al metro. "No ho circumscriurem només a Barcelona, sinó que tenim la voluntat d'estendre-ho a tota la xarxa metropolitana i tenir més bona col·laboració amb els ajuntaments", va remarcar. En aquest sentit, el titular d'Interior va assegurar que la dedicació de més esforços policials es deu a la "voluntat política", però també a la "bona coordinació institucional". Puig va destacar que en els últims temps hi ha una "major" percepció d'inseguretat,.

Puig va assegurar que aquest desplegament policial s'ha dut a terme per "la voluntat política" però també per la "bona coordinació institucional". El conseller d'Interior va destacat que "ja fa temps" que els Mossos d'Esquadra amb la divisió de trànsit treballen a la xarxa de transport urbà, sobretot en el metro, però ha subratllat el compromís del nou alcalde de Barcelona, Xavier Trias, per posar efectius de la Policia Local per poder-ne multiplicar els efectius. "Tota nova etapa té sempre noves prioritats, i jo celebro que Xavier Trias hagi apostat perquè la Policia Local patrulli conjuntament amb els Mossos", va reiterar Puig.

El conseller d'Interior va remarcar que amb aquest dispositiu xarxa els cossos de seguretat patrullaran "intensament" per les estacions i pels intercanviadors. "El metro és un àmbit on hi ha un milió d'usuaris cada dia i si no estem molt amatents, es pot donar una situació de delinqüència i agressions que cal evitar i combatre", ha apuntar Puig. En aquest sentit, el titular de la conselleria va destacar que vol acabar amb la percepció d'inseguretat.