El secretari general adjunt del PSC al Congrés, Daniel Fernández, ha lamentat que el flamant candidat de CiU a les pròximes eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, sigui el candidat "més hipotecat de la dreta espanyola que mai ha presentat CiU" després de l'acord, ha apuntat, del president Mas i la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho. Així mateix, el dirigent socialista, que ha volgut felicitar Duran i Lleida després de ser proclamat aquest dissabte candidat de CiU a les eleccions generals, ha assenyalat que aquest acord entre CiU i PPC voldrien fer-lo extensiu a l'estat espanyol, però el PSC treballarà, ha dit, perquè això no passi.

"I perquè Espanya continuï tenint un govern de progrés, un govern que entengui Catalunya i no un govern del PP amb el suport incondicional del senyor Duran i Lleida", ha afegit.

Fernández ha subratllat que els socialistes estan "preparats" per fer les eleccions generals "quan toquin" i per fer el congrés que està convocat. "Anem cap a un procés que el PSC sortirà renovat i reforçat i sobretot creiem que cal fer una tasca d'oposició responsable", ha destacat. Pel dirigent socialista, L'objectiu de les eleccions és que a Espanya el president del govern sigui Rubalcaba i no Rajoy, 2que tindrà el suport incondicional de Duran i Lleida".