Un de cada quatre turistes estrangers que han visitat Espanya des del mes de gener, concretament el 24,8%, ha escollit com a destí les terres catalanes. Aquesta xifra d'entrades suposa un increment del 4,2% respecte al mateix període de l'any 2010. El nombre global de visitants internacionals que han visitat les terres catalanes des de començaments d'any, segons va indicar ahir l'Enquesta de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) elaborada pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, ha estat de 7,9 milions.

La xifra encara esdevé més contundent si observem els percentatges viscuts durant el mes de juliol. En aquest sentit, Catalunya ha acaparat el 26% del total de les arribades internacionals durant el mes passat, amb un creixement dels turistes estrangers del 5,1% respecte al mateix mes de l'any anterior, fins a arribar als 1,9 milions.

Durant aquest mes, el creixement de turistes es va veure accentuat per la major afluència dels visitants procedents de Suïssa, Bèlgica i Països Baixos, que van compensar el descens de França, el tradicional mercat emissor.

Exceptuant Catalunya, Balears s'ha erigit com la segona destinació turística d'Espanya amb un 25,8% dels turistes rebuts al juliol i un augment del 13,3%, fins als 1,9 milions. Andalusia, per la seva banda, completa el podi en tercer lloc, després d'acaparar 984.878 turistes al juliol, un 5,5% més en comparació a l'any passat.

Des del mes de gener, les autonomies que més increments van registrar van ser Canàries, amb un augment del 20,2%, Balears amb un creixement del 11,1%, i la Comunitat Valenciana, amb una alça del 6,5%.

Britànics i francesos

Per mercats, el Regne Unit encapçala les arribades amb un increment del 7,3% de turistes emesos de gener a juliol, fins a gairebé 7,6 milions de visitants, i gairebé 1,8 milions al juliol, un 7,3% més.

En termes absoluts, el mercat britànic va ser el que més va créixer al juliol, amb 119.000 turistes més que es van concentrar, especialment, a les Canàries, Andalusia i Balears.

Pel que fa a França, amb 4,9 milions, un 3,1% més, va ser el segon mercat per volum de turistes en els set primers mesos de l'any. En aquest sentit, les arribades des del mercat gal van augmentar un 3,1% al juliol.

D'altra banda, també van destacar durant el juliol els augments de viatgers procedents de Països Baixos, amb un increment del 32%, Suïssa, amb un 29,2%, Bèlgica, un 23,5% o Itàlia, amb una pujada del 17,2%.

Referent a les arribades procedents dels Estats Units, aquestes van repuntar un 15,5% en els set primers mesos, equivalent a 685.454 viatgers, tot i que van retrocedir un 3,3% al juliol, fins a 142.086 turistes.