El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha volgut tranquil·litzar el personal públic i ha enviat un missatge de tranqui·litat als funcionaris assegurant que cobraran la paga extra de Nadal, després que aquest dijous el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell apuntés la possibilitat que l'executiu català optés per retirar aquesta retribució.

En declaracions a Rac1, Homs ha admès que hi ha hagut un error de comunicació i ha descartat que el personal públic es pugui quedar sense la propera paga de Nadal.

En el mateix sentit, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha garantit també que tots els treballadors de la Generalitat i funcionaris cobraran la paga extra de Nadal.

En un esmorzar organitzat pel Fòrum Europa, Ortega sí que ha defensat que membres de l'executiu català i alts càrrecs no rebin aquest any la paga extra, i ha negat que sigui una iniciativa "populista". "És un gest en un moment determinat en què molta gent està fent ajustos i passant dificultats, i el Govern també s'estreny el cinturó", ha argumentat.