El sector de l'educació a Catalunya ha perdut 16.597 llocs de treball en el segon trimestre del 2011 en comparació amb el mateix període de l'any passat, que passa de 200.028 treballadors al juny del 2010 a 183.431 enguany, xifra que representa una reducció del 8,3%, segons dades elaborades per CCOO a partir de l'última Enquesta de Població Activa (EPA).

Segons les dades del sindicat, es tracta de 16.597 professionals del sector públic i privat de les escoles, des de professors fins a personal de serveis i administració, per baixes, defuncions i renúncies, entre d'altres motius.

Així, l'educació és l'activitat dins del sector de serveis en què més s'ha reduït la feina, per davant de la mediació financera, que té 13.500 treballadors menys que fa un any, i de la venda i reparació de vehicles de motor, amb 12.250 menys.

L'àmbit de l'educació que registra una reducció més gran dels treballadors és l'educació primària, que al juny del 2011 tenia 12.748 treballadors menys que ?l'any passat. L'educació Infantil ha perdut 2.851 treballadors, tot i que en termes relatius representa el descens més important de personal, amb un 35,3% menys que el 2010.

Fraccionament d'ajuts

El Departament d'Ensenyament ha optat per fraccionar el pagament dels ajuts ordinaris per a les escoles concertades que acullen alumnes amb necessitats educatives especials. La convocatòria, que es farà pública en els pròxims dies per aquest primer trimestre, vol prioritzar les escoles situades en entorns socioeconòmicament desfavorits i així garantir una escolarització equilibrada dels alumnes amb aquests requeriments.