El Govern de la Generalitat està buscant crèdit als mercats per tal de poder complir amb el pagament de la paga extra dels funcionaris i els compromisos adquirits amb proveïdors.

El Govern té previst pagar aquest dimecres als treballadors públics el 80% de la paga extra i ara està buscant crèdit al mercat per solucionar les tensions de tresoreria i poder "complir" amb funcionaris i proveïdors. El portaveu de l'executiu, Francesc Homs, ha explicat que, des que el passat 21 de desembre el Banc Central Europeu (BCE) va injectar 500.000 MEUR als mercats financers, "el Govern no ha parat ni un sol insant per veure si podíem complir amb els nostres compromisos".

La Generalitat té previst abonar aquest dimecres el 80% de la paga extra dels funcionaris. El 20% restant ho farà al llarg del 2012, amb la voluntat que sigui quan abans millor, i el Govern està treballant per tal d'aconseguir crèdit als mercats després que el BCE injectés diners als mercats que permeti complir amb els seus compromisos.

Segons Homs, aquesta decisió del BCE "no és neutra respecte el que estem gestionant des del punt de vista de tresoreria" i a la capacitat del Govern per a "recórrer als mercats, que fins el dia 20 estaven tancats". En aquest sentit, i evitant donar més detalls, Homs s'ha limitat a dir que caldrà esperar per veure si hi ha concrecions en les properes "hores" o "dies".

Homs ha afegit que la Generalitat està fent "el que fa qualsevol quan té un deute", que és "mirar de cobrar la factura que li deuen" -en referència al govern espanyol i amb un "èxit escàs"- o demanar un "crèdit pont".