El conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat, Josep Lluís Cleries, ha obert la porta a fomentar el copagament en la llei de dependència per poder costejar l'augment de sol·licituds per a aquesta ajuda, que ja té 63.000 persones en llista d'espera.

En una entrevista al diari Público, Cleries va assegurar que més famílies podrien sumar-se al sistema del copagament, actualment situat a l'entorn del 8,5% i es decidiria en funció del patrimoni de cada beneficiari.

"Qui tingui un habitatge no es veurà afectat, però qui en tingui dos, sí. Si la persona beneficiària té dues cases, doncs que aporti alguna cosa" va explicar el conseller.

Així i tot, Cleries va remarcar que amb el copagament "no se solucionaria el problema de finançament", i va explicar que l'Estat només paga el 30% del pressupost destinat a la llei de dependència, quan es va comprometre a pagar-ne el 50%.

A més, va admetre que el Govern no va estar "encertat" en la comunicació dels canvis de gestió de la Renda Mínima d'Inserció, tot i que va assegurar que són molts els que creuen que calia posar ordre als cobraments, i va matisar que el frau mai n'ha estat la causa.