Els tres sindicats de la funció pública, CCOO, UGT i IAC, convocaran una manifestació el dimecres 18 de gener a la tarda. Tot i que encara se n'han de perfilar els detalls, l'"actuació", que van anunciar els representants sindicals, es concretarà molt probablement en una marxa des de plaça Sant Jaume fins a les portes del Parlament de Catalunya, han explicat fonts sindicals. Els sindicats estan "a l'espera" de l'aprovació dels pressupostos i "segueixen endavant" amb la intenció d'introduir esmenes a través dels grups parlamentaris. Han sol·licitat entrevistes amb els partits i asseguren que no han rebut més novetats des del Govern.

De fet, el 18 de gener, la cambra catalana debat les esmenes a la totalitat als pressupostos. La darrera concentració, amb més de 800 persones, es van fer a finals de desembre també al Parc de la Ciutadella per protestar contra el pressupostos i per queixar-se contra l'aplicació de l'IRPF de la paga extra a la nòmina de desembre, quan encara no l'havien cobrat.

A banda d'aquesta marxa, els secretaris generals de CCOO i UGT a Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez, van anunciar la setmana passada noves mobilitzacions contra les retallades del Govern català. Els líders de CCOO i UGT van avançar que aquest cop els sindicats buscaran el suport del conjunt de la societat en comptes de limitar-se a fer concentracions de funcionaris. Els sindicats començaran a oferir dates de les mobilitzacions a partir de la setmana que ve, i s'iniciaran possiblement abans de finals de gener.