El president del grup parlamentari de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha insistit aquest divendres en què el seu partit no renuncia ni a la taxa de pernoctació ni al tiquet moderador "perquè aquestes taxes no s'han plantejat per a renunciar-hi sinó per a aplicar-les" i ha afegit que "és important i necessari que siguin una realitat en els pròxims pressupostos". Per això, ha emplaçat la resta de grups parlamentaris al diàleg per a què exposin els seus punts de vista i així poder introduir els matisos que es considerin oportuns, tenint sempre present però "que són unes taxes necessàries en el context actual".

En aquest sentit, ha demanat coherència a les altres formacions polítiques a l'hora de fer propostes "perquè no podem permetre'ns perdre'ns en batalles estèrils", ha afirmat Pujol en una nota de premsa.

De fet, el president del grup parlamentari ha recordat que "no són unes mesures preses d'un dia per l'altre sinó que CiU ha parlat en tot moment amb el sector i amb els principals municipis turístics de Catalunya i ho continuarà fent perquè, evidentment, aquí no es tracta d'anar en contra del sector ni en contra dels municipis".

Més enllà de les declaracions del ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, discrepant de la mesura presa per la Generalitat, Pujol s'ha mostrat convençut que, a part dels matisos que es puguin donar, en l'àmbit polític hi ha una acceptació "del concepte, de la necessitat d'aquestes taxes", tal com es desprèn de les declaracions de la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho.

Per això aposta per "establir un diàleg polític per llimar diferències i arribar a un consens que permeti tirar endavant unes mesures que tothom sap que són necessàries, imprescindibles i urgents" .