L'alcalde de Sabadell i president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), el socialista Manuel Bustos, va anunciar ahir que el PSC portarà als municipis catalans una moció perquè "tots els alcaldes, siguin del color polític que siguin", reclamin el que els deu la Generalitat.

En roda de premsa a la seu del PSC, va criticar el Govern per la seva "opacitat i falta de respecte" cap al món municipal perquè, segons va assegurar, ni aclareix quant deu als ens locals, ni s'obre a presentar un calendari en què es comprometi a abonar els pagaments.

Els socialistes catalans volen que ajuntaments i consells comarcals facin públic el que els deu la Generalitat i l'instin -segons figura en la moció- a liquidar-lo de manera "urgent".

Tot i que va admetre que no existia una dada oficial que estableixi l'impagament total de la Generalitat amb els ens locals, Bustos va esgrimir que un estudi del 2011 del propi PSC el situava al voltant dels 500 milions, una xifra que la Generalitat va assegurar més tard que era exagerada.

Bustos va dir que el plantejament que fa el PSC per reclamar el deute als ens locals -també inclou en l'ofensiva els consells comarcals, empreses municipals i organisme autònoms- està lluny de l'"alarmisme" que sí genera la Generalitat quan reclama els pagaments que incompleix l'Estat.