Un grup d'agents dels Mossos d'Esquadra van rebre ahir el president de la Generalitat, Artur Mas, amb crits de protesta i cantant Que viva España en la inauguració de la nova Casa de Cultura de Lloret de Mar. Davant d'aquest nou equipament es van concentrar uns 200 manifestants que protestaven contra les retallades, entre els quals hi havia més d'un centenar d'agents dels Mossos, així com també membres de la plataforma UnitspelCAP de la Selva.

Quan el president Mas va arribar, al voltants de dos quarts d'una del migdia es va trobar com l'avinguda Just Marlés de Lloret, a l'alçada de la plaça Pere Torrent, era mig encerclada per la policia local i en arribar a les portes del nou equipament, un cordó de seguretat dels Mossos d'Esquadra vigilava que els manifestants no entressin a l'edifici. En sortir del seu cotxe oficial, el president va haver de sentir xiulets, insults i veure pancartes en les quals es podia llegir "Ens estan robant, els funcionaris", "Mas cabron, retalla't els collons" o "Prou retallades".

En aquest ambient hostil, Mas també va escoltar cants de "Qué viva España" i també va veure com alguns dels Mossos presents feien onejar una bandera d'Espanya i l'escridassaven amb crits de "cobarde". Els agents que protestaven no només eren de les comarques de Girona sinó també de l'àrea de Barcelona, ja que després que divendres decidissin aixecar l'ocupació de la comissaria de plaça Espanya de Barcelona van decidir desplaçar-se fins on anés el president Mas per seguir manifestant-se contra les retallades.

El grup de Mossos concentrat a Lloret va acusar la Conselleria d'Interior d'actuar amb presses i sense diàleg per aplicar-los unes retallades que afectaran no només els seus sous, asseguren, sinó també el seu dia a dia amb menys equipaments i recursos. El portaveu del sindicat SME-CCOO, Toni Castejón, va lamentar la situació amb què es poden trobar els agents perquè amb les retallades previstes veuran com se'ls rebaixa entre "un 20 i un 25% del sou" i va augurar més protestes en un futur.

Per altra banda, David Miquel, de l'SPC, va afegir que fins ara un mosso "si té un accident laboral no li passa res però quan tenim una malaltia comuna, un càncer, ara al tercer mes li retiraran una quarta part del sou". Finalment Valenti Anadón, portaveu del SAP-UGT, va reclamar que s'obri un "espai de diàleg seriós i s'acabi fer pagar les retallades als mateixos" i va afegir que els Mossos han "estat molt solidaris amb la situació crisi i hem perdut una mitjana 25% del nostre salari". Amb tot, van afirmar que seguiran amb més mobilitzacions els propers dies per fer recapacitar el Govern català.

Pel que fa als manifestants de la plataforma UnitspelCAP, vinguts de la Selva per protestar per les retallades en Salut a la comarca i tot Catalunya es van "vestir" de periodistes per intentar entrevistar el president amb la intenció que els donés explicacions sobre els diversos "casos dels últims dies de corrupció en el sistema sanitari català", va dir un dels membres de la plataforma, Albano Dante. Una entrevista que no es va arribar a fer, però els veïns es van fer sentir.

Com a resposta a la protesta, el president Mas durant el seu parlament inaugural va reclamar als manifestants "consciència de l'esforç, del sacrifici i de la renúncia" però va assegurar que la conjuntura econòmica obliga el Govern a "prendre decisions molt delicades, moltes de les quals doloroses però totes elles encaminades a anar a temps millors". I per això va afegir que "el país té un camí, la recuperació de la confiança i l'autoestima, i això és una feina col·lectiva, no només dels governs, a la qual tothom està cridat".

Després de la inauguració de la nova Casa de Cultura, els manifestants encara l'esperaven fora de la instal·lació en un carrer adjacent a l'equipament, on hi havia aparcats els cotxes oficials de Mas i algun conseller. Els crits de protesta tant dels col·lectius de Mossos com d'altres manifestants no van cessar i, de fet, quan va sortir de l'edifici van tornar-lo a increpar amb xiulets i escridassades.