Els delegats sindicals dels Mossos d'Esquadra han anunciat que preveuen manifestar-se en tots els actes oficials del president de la Generalitat, Artur Mas, i del conseller d'Interior, Felip Puig, en protesta per les retallades salarials anunciades dimecres passat.

Precisament ahir una trentena de persones es van concentrar a la rotonda d'accés al Complex Central dels Mossos a Sabadell i van impedir el trànsit esperant l'arribada de Puig, qui anava a lliurar diplomes a caporals de la policia catalana.

Segons va explicar el portaveu del SPC, David Miquel, van aconseguir que Puig arribés tard a la cita i que finalment no pogués entrar per la porta principal, cosa que per al sindicalista és "objectiu aconseguit".

Segons van informar els sindicats, Interior eliminarà els complements específics salarials -fet que suposarà una reducció del 25% del poder adquisitiu dels agents-, s'augmentaran les hores de treball, s'eliminaran les promocions d'accés al cos i se suprimiran també les convocatòries de promoció interna.

A més, els reduiran de nou a sis els dies d'assumptes personals, se'ls suprimirà el tiquet-menjador, es congelaran les aportacions al pla de pensions, es reduiran els ajuts per fill i es rebaixaran un 25% a partir del tercer mes les retribucions per baixes d'accidents no laborals.

Concentració a Blanes

Aquest no va ser l'únic acte de protesta. Un grup de treballadors del cos de mossos d'esquadra de Blanes van dur a terme una concentració espontània per les retallades. Les protestes també van arribar a Tarragona on una setantena d'agents de la policia catalana i delegats sindicals es van concentrar davant de la comissaria d'aquesta ciutat.

Catalunya viurà el 28 de gener una gran jornada de protesta ciutadana contra les noves retallades dels serveis públics convocada per la plataforma Prou Retallades! i els sindicats CCOO i UGT, que pretenen treure al carrer milers de persones en contra del desmantellament de l'estat del Benestar.

La política d'austeritat del govern de CiU i mesures com el pagament d'un euro per recepta o la pujada de les tarifes del transport públic han portat les 200 organitzacions que constitueixen la plataforma Prou Retallades a convocar manifestacions a diverses capitals, entre elles la ciutat de Girona.