El PPC ha assegurat que ha acordat amb CiU que l'euro per recepta no afecti a alguns dels col·lectius que veuen més vulnerables. Així, el grup que lidera Alícia Sánchez-Camacho ha anunciat un pacte perquè quedin exempts d'aquesta taxa aquelles persones que tinguin una pensió no contributiva o siguin beneficiaris de la Renda Mínima d'Inserció (RMI). Els populars també han reclamat que no s'apliqui als medicaments que costin menys d'1,67 euros i que tampoc es cobri l'euro a partir de la 62ena recepta, per evitar així perjudicar els malalts crònics. Aquestes, de fet, són algunes de les esmenes a la Llei d'acompanyament dels pressupostos que el PPC ha enregistrat aquest dimarts al matí al Parlament.

L'anomenat 'tiquet moderador' que el Govern vol aplicar i que queda reflectit com una nova taxa en la Llei d'acompanyament dels pressupostos tindrà exempcions i límits en la seva aplicació. Aquest euro per recepta mai ha agradat al PPC, principal soci amb qui CiU i l'executiu estan negociant per aquest 2012. I els propis nacionalistes es van mostrar disposats a moderar i flexibilitzar-ne la seva aplicació per facilitar l'acord.

Ara, sembla que les posicions estan més properes i, després de la presentació de les esmenes dels partits a la Llei d'acompanyament aquest dimarts al matí, CiU i PPC estan ultimant un acord al respecte. De fet, els populars han anunciat un acord amb el Govern perquè l'euro per recepta quedi sense efecte en aquelles persones que perceben una pensió no contributiva i en els beneficiaris del Programa de Renda Mínima d'Inserció. El PPC també afirma que l'acord inclouria a més una exempció pels medicaments que tinguin un preu inferior a 1,67 euros, i que quan a una persona se li hagin expedit més de 62 receptes en un any l'euro ja no s'apliqui el els següents medicaments prescrits. Aquesta darrera qüestió té com a finalitat no gravar en excés als malalts crònics i als que requereixen d'una medicació abundant i de llarga durada.

De fet, en aquest punt és fàcil que hi hagi un acord, donat que el propi departament de Salut va avançar a finals de desembre que el Govern podria establir un topall de 61 euros per persona i any en aquesta taxa. Ara, però, el límit es podria establir a través del nombre de receptes i no de la quantitat a pagar.