FACUA-Consumidors en Acció ha denunciat l'aerolínia 'Low Cost' Ryanair en considerar publicitat enganyosa la seva última campanya per promocionar les noves rutes per aquest estiu a un preu de 12 euros el vol. L'associació critica que l'oferta de l'aerolínia irlandesa acaba tenint un preu final "fins a cinc vegades superior" a l'anunciat. FACUA farà arribar la queixa a la secretaria general de salut i consum espanyola i a les autoritats de consum de diverses comunitats autònomes, segons ha informat en un comunicat. L'oferta està sotmesa a unes condicions concretes com fer la reserva del bitllet entre els dies 7 i 9 de febrer, per poder realitzar el viatge només des del 2 fins el 30 d'abril.

Segons l'associació de consumidors, en la majoria dels dies "comprovats" per FACUA, el preu final s'acaba elevant fins en alguns casos assolir els 58,20 euros en un trajecte entre Almeria i Madrid, o de 69 euros per viatjar de Girona a Madrid.

Segons FACUA, Ryanair "infla" el preu final dels seus bitllets afegint conceptes com "facturació on-line", "recàrrec UE261" o "impostos/taxes", així com "cobrant de forma il·legal un altre recàrrec per pagar amb targeta", afirma l'associació.