Els Mossos han detingut sis persones com a presumptes autors directes d'una trentena d'atracaments a entitats bancàries de la ciutat de Barcelona i localitats de l'Àrea Metropolitana. La policia, que considera els detinguts els atracadors de bancs més actius d'aquesta zona, indiquen que els presumptes lladres feien servir elements de disfressa com dessuadores amb caputxa, tapaboques o perruques per evitar la identificació. També diuen que intimidaven les víctimes amb armes de foc simulades i ganivets de grans dimensions. La policia afirma que els detinguts actuaven sols i que no tenien relació entre ells.

Les sis detencions s'han dut a terme en el que portem d'any. Aquestes detencions han comportat la resolució de 27 atracaments. Tots els detinguts tenen antecedents per robatoris violents i se'ls imputen diversos atracaments.

La policia afegeix que la neutralització d'aquests presumptes atracadors de bancs ha comportat una davallada considerable en el nombre de fets delictius d'aquest tipus. Dels sis detinguts, cinc han ingressat a presó.