L'alcalde de Vic i possible candidat a liderar UDC, Josep Maria Vila d'Abadal, ha demanat hora per reunir-se amb el president del Govern, Mariano Rajoy, per explicar-li el projecte de l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI) que va promoure i que agrupa ja més de 300 municipis, així com també a Europa i a l'ONU.

"Espero que Rajoy ens rebi. Li ha d'interessar el que fem. Som molts municipis i hauria d'escoltar de viva veu quin projecte tenim per al nostre país", va sostenir en un dinar organitzat per Sobirania i Justícia, després de destacar que també vol traslladar les seves explicacions al president de la Generalitat, Artur Mas, i al Parlament.

Segons Vila d'Abadal, episodis com la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut, les consultes independentistes i la iniciativa de diversos municipis de declarar-se exclosos de la Constitució van culminar en la idea de promoure l'AMI, que té l'acord de coordinar-se també amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Després de destacar la importància d'explicar al món què és Catalunya, Vila d'Abadal va reivindicar la necessitat que la defensa de la independència s'articuli a través dels municipis, tot i que també veu imprescindible el suport dels partits.