La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va avançar ahir que reclamarà al president català, Artur Mas, que segueixi els passos del Govern central i limiti els sous dels presidents de les empreses públiques de la Generalitat.

El Consell de Ministres va limitar a 105.000 euros anuals el sou base dels directius de les empreses públiques més grans, cosa que implica una baixada mitjana d'entre el 25 i el 30 % de les seves retribucions.

En una entrevista a Cope-Catalunya, Sánchez-Camacho va analitzar el marc de relacions amb CiU, formació a la qual ha donat suport en qüestions claus de governabilitat, com els pressupost de la Generalitat.

En aquest context, Sánchez-Camacho va durque, per evitar més ajustos en assumptes delicats com l'educació, la sanitat o els sous dels funcionaris, el govern Mas hauria de seguir els passos de l'Executiu central. "Els responsables de les empreses públiques catalanes han de seguir la normativa de l'Estat i així que el seu sou vagi de 55.000 a 100.000 euros màxim", va dir la dirigent del PP.