El nou director de la xarxa d'aeroports d'Aena, Fernando Echegaray, va dir ahir que, en el futur, hi haurà un "reajustament de tarifes" dels aeroports espanyols, especialment en els de Barcelona i Madrid, perquè són molt més baixes que les d'altres aeroports europeus. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Echegaray, que fins ara era el director de l'Aeroport de Barcelona, va assenyalar que el sistema tarifari dels aeroports del món funciona de manera que aquestes tarifes serveixen per pagar les inversions i tots els serveis que es donen als passatgers.

Echegaray va dir que els aeroports de Madrid i Barcelona són "molt competitius" i les seves tarifes estan per sota de la meitat de les d'altres aeroports europeus, com Londres o Francfourt.

Per això, va assegurar que, en el futur, les tarifes aeroportuàries es reestructuraran, encara que va assenyalar que l'aeroport de Barcelona ara ja és molt eficient perquè està recuperant els costos i té números negres i, en aquest sentit, "Barcelona és un exemple".

Echegaray ha apuntat que l'aeroport del Prat és el que més ha crescut d'Europa i que ja té més de 34 milions de passatgers a l'any.