Els grups amb representació al Parlament han presentat un total de 2.576 esmenes parcials als pressupostos de la Generalitat per al 2012.

Aquest matí ha acabat el termini per presentar les esmenes parcials, després que dimecres passat dia 18 els comptes del govern català superessin el seu primer escull, en unir CiU i PPC els seus vots per rebutjar les esmenes a la totalitat que havien presentat la resta de grups.

Segons un comunicat de la cambra catalana, 2.374 d'aquestes esmenes fan referència a l'articulat del text, mentre que 202 proposen modificar l'estat de despeses.

ICV-EUiA és el grup que ha presentat un major nombre d'esmenes parcials, un total de 830, una part substancial de les quals té com a objectiu restablir recursos per a la sanitat pública i augmentar la lluita contra el frau fiscal i l'economia submergida.

El segueixen PSC, amb 728 esmenes, entre les quals destaca l'exigència que la Generalitat pagui els seus deutes als ajuntaments catalans, i ERC, amb 536 modificacions que inclouen la petició d'ajudes de 30.000 euros per a la creació de 6.000 autoempreses.

De la seva banda, el PP de Catalunya ha presentat 527 esmenes centrades en la possibilitat d'estalviar 95 milions d'euros; Ciutadans, 195; Solidaritat Catalana per la Independència, 17; i la pròpia CiU ha proposat 13 modificacions al projecte del Govern.

D'una altra banda, dilluns que ve 23 comencen les compareixences en comissió dels diferents consellers del Govern per explicar les partides pressupostàries dels seus respectius departaments, que se sotmetran a debat de totalitat.

El primer a comparèixer serà el titular d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, que aclarirà els comptes assignats al seu departament i al de Presidència, i el seguiran, dimarts, Josep Lluís Cleries, conseller de Benestar Social i Família, i Boi Ruiz, responsable de Sanitat.