La Conselleria de Justícia i els sindicats de presons han tancat un preacord pel nou conveni que afectaria complements i festius. Concretament, el preacord preveu mantenir un complement de 95 euros mensuals i l'altre, de 130 euros, es reduiria a 98 durant tot el 2012. Progressivament, els treballadors en recuperarien una part. L'1 de gener del 2013 s'augmentaria a 110 i l'1 de juliol del 2013 es podria apujar a 120 euros. Per altra banda, dels 16 dies festius extres, se'n reduirien dos, i es quedarien en 14. El preacord, que es va tancar passades les tres de la matinada, haurà de ser ratificat pels treballadors en el decurs de les assemblees de tots els centres penitenciaris.

Les negociacions es s'han allargat fins passades les tres de la matinada, després de més de dotze hores de reunió.

El preacord s'haurà de ratificar en el decurs de les assemblees de tots els centres penitenciaris -que s'haurien de celebrar les properes setmanes-, aprovar-se per part de la mesa sectorial de negociació del personal d'administració i tècnic i, de manera definitiva, pel Govern. Com a molt tard, l'acord es faria efectiu el 31 de març.

En cas de ratificar-se, el preacord entre Justícia i sindicats de presons posa punt final al seguit de mobilitzacions que han impulsat els sindicats les darreres setmanes i que va suposar el bloqueig de diversos centres, entre ells, Quatre Camins, Brians I i II, Joves i la presó de Tarragona.