Convergència i Unió ha decidit retirar l'olotí Josep Puigbó com a candidat a ocupar una de les cadires de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), l'òrgan que dirigeix TV3 i Catalunya Ràdio i tota la resta de mitjans de comunicació de la Generalitat. La decisió de la Federació Nacionalista s'interpreta com un intent d'acostar posicions amb el PSC i fer que els socialistes puguin tenir dos representants a l'organisme.

L'esquema previst per CiU per conformar el consell de govern consistia a atorgar tres cadires als candidats de CiU, dues al PSC i una al PPC, amb la presidència en mans convergents i la vicepresidència per als populars.

Però en el moment de presentar els candidats, CiU va sorprendre en suggerir quatre noms i posar en dubte la presència de dues persones a proposta del PSC, davant l'eventualitat que no hi hagués pacte amb els socialistes abans que el ple del Parlament voti els noms presentats el pròxim 28 de març.

CiU va proposar a Brauli Duart, cridat a ser el president de la CCMA, Núria Llorach, Antoni Pemán i Josep Puigbò, el PPC va plantejar el nom d'Armand Querol, futur vicepresident, i el PSC va suggerir a Xavier Guitart i Josep Vilar.

No obstant això, fonts de CiU han explicat que avui retiraran el nom de Puigbò, per facilitar el consens amb el PSC i permetre que finalment els socialistes disposin de dues cadires.

"S'imposa el sentit comú"

El PSC per la seva banda considera que amb la decisió de CiU s'imposa "el sentit comú" . Els socialistes veuen "un joc de mans incomprensible" entre convergents i populars per governar la CCMA i asseguren que s'ha arribat a aquesta situació a causa d'una mala llei de la CCMA, a la que el PSC es va oposar, segons han recordat.

Així mateix, el PSC assegura que el partit defensarà la "viabilitat" dels mitjans públics catalans, TV3 i Catalunya Ràdio, el seu "pluralisme" i la "desgovernamentalització".

La presència del PP a la vicepresidència no agrada ni a ERC ni a SI. Aquest darrer partit independentista ja ha demanat la comparaixença del futurible número dos de la coorporació, Armand Querol, al parlament per tal que els diputats i diputades puguin valorar la seva "idoneïtat".

El portaveu del subgrup, Alfons López Tena, va advertir en un comunicat que CiU vol utilitzar la seva majoria en la Mesa del Parlament per evitar que Querol, i altres tres candidats a formar part del consell de la CCMA, hagin de comparèixer a la comissió.