El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha reconegut aquest dimecres, poc abans de l'inici del debat a la totalitat dels pressupostos del 2012, que és "realista" pensar que hi haurà "modulacions" a la taxa turística i el tiquet moderador de la sanitat, tenint en compte que CiU necessita suport d'altres partits per triar-los endavant. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Mas-Colell ha defensat que el pressupost per aquest any és "assenyat i equilibrat" i ha demanat a l'oposició que es pregunti si presentaria uns comptes molt diferents en la situació actual. Així mateix, els ha demanat que hi votin a favor o s'abstinguin.

Poc abans d'exposar els pressupostos del 2012 al Parlament, Mas-Colell ha admès que hi haurà modulacions en les dues taxes noves que vol imposar el Govern i que han aixecat recels en diferents sectors i en tots els partits de l'oposició. Tenint en compte les esmenes presentades i la necessitat d'acords, la taxa turística i el tiquet moderador podrien modificar-se.

Si es modifiquen les taxes, els ingressos no variaran molt, segons ha reconegut perquè són "categories relativament petites" i ha esgrimit que una d'elles, el tiquet moderador, "no té intenció recaptatòria sinó d'estalvi".