Els vuit rectors de les universitats públiques de Catalunya consideren "injustes" les mesures preses pel Govern del PP respecte a l'increment de les taxes universitàries, i asseguren que poden ser "la gota que ompli el got".

En un article conjunt que publica avui La Vanguardia, els rectors de les universitats de Barcelona, Autònoma, Politècnica de Catalunya, Pompeu Fabra, de Girona, de Lleida, Rovira i Virgili (Tarragona) i l'Oberta de Catalunya opinen que l'arrel de la injustícia és que les pujades de taxes "no van acompanyades de mesures específiques per lluitar contra la falta d'equitat".

La universitat pública veu com aquestes mesures, "preses amb presses", asseguren els rectors, afecten, una per una, tots els seus col·lectius: personal d'administració i serveis, estudiants i professorat.

A més, "el Govern, a diferència del que han manifestat sempre els responsables d'universitats a Catalunya, no acompanya la mesura amb cap esforç per assegurar l'equitat en l'accés a l'educació superior", en relació amb la falta de beques que compensin l'increment dels preus per cursar estudis de grau i màster.