"Què vols, que te la xupi?", diu una veu en castellà. Parla el treballador d'un peatge, enregistrat en vídeo per un jove que va resultar increpat a la sortida de l'AP-7, a l'alçada de l'Escala, en negar-se a pagar en el marc de la campanya #novullpagar.

Les imatges les va difondre el portal e-noticies i en elles el jove insubmís manté la calma en tot moment. Davant la primera (i obscena) pregunta, el noi respon que "no fa falta" i demana al treballador que "posi el semàfor en verd".

"Estàs retenint tots els camions, tu tens la cara molt dura", talla el vigilant del peatge, i continua "tu tens la cara molt dura, si no tens diners no et compris aquest cotxe", li diu. "No es tracta de no poder pagar un cotxe...", respon el conductor. "Tu problemes no en tens, i si no en tens, no en gastis", el trepitja verbalment el treballador.

Per canviar de tema, el jove li demana que posi el semàfor en verd i rep un "doncs no" com a resposta. "Doncs trucaré als Mossos", amenaça el noi. "Truca, ja veuràs el que et diuen", li constesta el vigilant que, acte seguit, es dirigeix amb crits cap a la resta de vehicles: "Aquí en tenim un que no vol pagar! Que no puc fer res! Baixeu i foteu-li!". Se sent clarament com l'home anima la resta de conductors a agredir el jove.

Mentrestant, el 112 rep una trucada. "Bona tarda, miri, estic retingut en un peatge a la sortida d'Orriols, a l'Escala, per un personal d'Abertis que no em deixa passar". Per darrere el vigilant afegeix "No, si jo el deixo passar...". "Era per fer una denúncia", continua el noi sense fer-li cas, i va contestant a les preguntes de l'altra banda del telèfon: "... a l'AP-7... si... no, no, estic sortint en direcció a l'Escala...". En un moment de la conversa, es dirigeix al treballador per preguntar-li en quin número de sortida de peatge es troba. "No el saps? Doncs no te'l dic", li contesta.

La conversa acaba i el noi li comunica que es quedarà esperant als Mossos. "Me'n ric de tu, tu què ets, un polític frustrat?", el provoca el vigilant. "Va, marxa". El jove li demana de nou que posi el semàfor en verd i, davant una nova negativa, li insisteix que es quedarà allà fins que vinguin els Mossos. Acte seguit, el treballador del peatge el torna a amenaçar: "Ja veurà quan vinguin els camions..."

El conductor manté la calma i, fins i tot, li diu a l'home si vol cridar el seu responsable. "Aquí l'autoritat sóc jo", rep com a resposta. La situació es manté en la mateixa línia fins que el vigilant li torna a dir: "Te'n rius de mi? Ni intentis riure't de mi fent el paperet de "no-vull-pagar" i totes aquestes tonteries... tu véns aquí a riure't de la gent, veuràs quan el camió vingui".

La conversa s'interromp per una trucada. Són els Mossos. El noi l'agafa. "Sí? Hola... sí... jo mateix... acabo de trucar perquè no em volen posar el semàfor en verd i no vull passar... no vull fer cap infracció... sí... sí... Segur? Podré tenir el número de registre de la trucada?".

Acaba la conversa i el jove exclama un "bé, solucionat, ja he agafat el número de registre", i dirigint-se al vigilant li diu amablement: "vinga, bona tarda, gràcies".