Dues empreses dedicades a la bustiada de propaganda que van realitzar tasques per al Palau de la Música i per a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) van donar fins a 775.000 euros al partit entre 2007 i 2010, com es pot deduir de l'informe que ha enviat l'administrador concursal al jutge que investiga el cas, segons van confirmar fonts judicials.

El dictamen acredita "irregularitats i importants sortides de diners de manera injustificada" a destinacions desconegudes en la comptabilitat de les empreses ara en fase de concurs de creditors News Letter i Letter Graphic i la seva matriu Mail Rent, de manera que les quantitats que es van facturar com a serveis prestats van poder tornar al partit, segons van avançar els diaris El País i El Periódico.

Doble criteri

Segons l'informe de l'administrador concursal, les tres societats que en origen s'encarregaven de les bustiades "usaven un doble criteri de facturació, segons el client".

És a dir, quan els treballs ?corresponien a clients convencionals, les quantitats eren baixes i els cobraments detallats, mentre que si el client era CDC, els ?conceptes de les factures eren ?genèrics i les quantitats, molt altes.

Segons els investigadors del cas Palau, News Letter i Letter Graphic van facturar un milió d'euros al Palau de la Música en els mateixos anys que van lliurar els 775.000 ?euros a CDC, afegeixen els dos ?rotatius.