El president de la Generalitat, Artur Mas, compareixerà avui després de la reunió del seu govern per explicar públicament les mesures de contenció del dèficit incloses en el seu tercer pla d'ajust pressupostari, que inclourà privatitzacions d'infraestructures, segons fonts de la Generalitat.

Al costat de Mas compareixerà al Palau de la Generalitat el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, segons que va informar la Generalitat en un comunicat.

En les últimes setmanes la Generalitat ha estat ultimant el nou paquet de mesures per aconseguir un estalvi de prop de 1.500 milions d'euros, uns ajustos que el mateix Mas es va encarregar d'anar transmetent la setmana passada als seus consellers, en reunions bilaterals aprofitant la seva presència en el ple del Parlament.

La presentació d'aquesta nova onada de retallades "per preservar l'Estat del Benestar", segons la terminologia utilitzada per la mateixa Generalitat, arribarà dos dies abans que el Govern ho discuteixi davant el Consell de Política Fiscal i Financera. En aquest marc, el Govern buscarà obtenir el vistiplau del Ministeri d'Hisenda al seu pla d'ajust.