El conseller d'Interior, Felip Puig, va reconèixer ahir l'escassa presència de bombers voluntaris entre el contingent que treballa en l'incendi de Rasquera i el va atribuir a l'existència d'"algun problema" que tractarà una vegada que s'hagi extingit aquest foc.

Només una dotzena de bombers voluntaris integren el contingent d'efectius desplaçat a Rasquera, quan en condicions normals arribarien al centenar.

Els voluntaris s'han negat a desplaçar-se per mostrar així el seu rebuig a la intenció del Govern català de tancar els 80 parcs de voluntaris aquest estiu -dels 150 existents a Catalunya-.

Així, dels gairebé 5.000 bombers catalans, 2.400 són voluntaris que treballen de manera altruista i vocacional per 7,53 euros l'hora -que cobren amb sis mesos de retard-, però la intenció del Govern de tancar els parcs voluntaris per falta de bombers funcionaris que els puguin comandar ha provocat aquesta posició de força per part dels voluntaris.

Sobre això, Felip Puig va admetre que a Rasquera "hi ha algun bomber voluntari, però no tots els qui hi hauria d'haver".

Mentrestant l'incendi de les Terres de l'Ebre va entrar en fase de control ahir a la tarda.

El foc ha calcinat unes 3.000 hectàrees i 200 de bosc. Puig va anunciar que els veïns desallotjats de les seves masies podran tornar a casa seva un cop es comprovi que les masies no havien patit ?danys.