Treballadors de l'Hospital Sant Pau de Barcelona han denunciat que es van pagar 439.737 euros a personal directiu o proper a la direcció el 2011, l'any de les retallades. Denuncien nòmines i indemnitzacions irregulars a exalts càrrecs públics i patrons i acusen dos alts càrrecs del centre de permetre una "arquitectura fraudulenta" entre les diferents fundacions de l'hospital.

La denúncia al Jutjat d'Instrucció 22 de Barcelona per part de la doctora Carmen Pérez i l'Associació Professional d'Infermeria (API) acusa de presumptes delictes societaris, d'estafa processal i malversació, i està adreçada al fins ara president del patronat de la Fundació de Gestió de l'Hospital, Albert Follia, i l'administrador de torn de la Molt Il·lustre Administració (MIA), integrada per l'Arquebisbat, l'Ajuntament i la Generalitat". S'explica que ha estat habitual que "un bon nombre de persones vinculades als partits polítics majoritaris a Catalunya" hagin estat contractades "per desenvolupar de manera més o ?menys aparent funcions directives". "Es tractaria de premis personals, de caràcter discriminatori i sense cobertura legal" amb fons públics, com un exdirectiu a qui s'hauria continuat pagant durant set anys.

Es denuncien "jocs de trilers", presumptament irregulars entre les fundacions: la Fundació de gestió (governa l'assistència sanitària), la patrimonial (amb 1.800 immobles) i la d'investigació. Acusen la patrimonial de tenir funcions d'immobiliària, posseint, a 31 de desembre de 2010, 900 milions en patrimoni i un immobilitzat material de 400 milions. "És inexplicable", diuen, que la fundació gestora tanqui el 2011 amb un dèficit de 18 milions i la patrimonial, que té beneficis, no la rescati, malgrat, en canvi, que hi hagi traspassos de personal. Quatre directius de la gestora van passar a la plantilla de la patrimonial just abans de l'ERE, que després va ser retirat, conservant les funcions o altres desconegudes. Es tracta de Jordi Grau, Josep Tardà, Josep Lluís Soler i Rubén Moragas. Joaquim Jornet consta com a responsable de l'Assessoria jurídica i, amb Josep Lluís Soler, no consten al cens de treballadors de la gestora i suposadament depenen de la patrimonial. Ells al·leguen que cobraven per despeses de representació de la fundació gestora.