El Govern català ha denunciat tots els incompliments econòmics de l'Estat espanyol en una pàgina web de la Generalitat. L'Executiu català recorda "la sistemàtica centrifugació de dèficit que exerceix l'Estat sobre les comunitats autònomes denunciada pel president de la Generalitat".

En un gràfic, remarca que el Govern central "no paga el deute del 2011 de 759 milions d'euros en infraestructures corresponent al 2008". La web també afegeix que "Catalunya ha d'ajustar el seu pressupost amb menys ingressos provinents de l'Estat, menys ingressos fiscals per culpa de la crisi, i ha d'assumir més despesa social".

A www.govern.cat, la Generalitat critica que a hores d'ara es produeix un esforç desigual. "L'Estat espanyol redueix les transferències a les comunitats autònomes i augmenta els seus ingressos amb més impostos", explica. La web afegeix que "Catalunya ha d'ajustar el seu presuspost amb menys ingressos de l'Estat, menys ingressos fiscals per culpa de la crisi i ha d'assumir més despesa social". La pàgina web, a més, posa exemples dels incompliments.

En un dels apartats, critica el cost dels desplaçats en matèria de salut. "L'any 2009 Catalunya va rebre del Fons de Cohesió Sanitària un total de 23,6 milions d'euros quan el cost real del tractament dels desplaçats va ser de 78,5 milions d'euros", indica.

També denuncia els incompliments en matèria de dependència. El Govern critica un "sobreesforç a l'any 2011 de 235 milions d'euros" per l'"incompliment d'allò establert en la pròpia llei".

Un altres dels punts que denuncia el Govern català fa referència al fons per a polítiques d'integració de la immigració. "En només 2 anys, Catalunya ha passat de rebre 40 milions, a no rebre'n cap", van remarcar.

A més, remarca que la dotació dels centres especials de treball ha passat de "62 milions a uns 30 milions". També assegura que "l'Estat decideix incorporar noves prestacions sanitàries que correspon a les comunitats pagar-les".