El president de la Generalitat, Artur Mas, i el president del govern marroquí, Abdelilah Benkirane, es van reunir ahir al Palau de la Generalitat, gairebé tres mesos després d'haver-se reunit a Rabat en el marc del viatge que Mas va fer acompanyat per empresaris catalans. Durant la reunió van assenyalar el Marroc, un país en creixement, com un destí atractiu no només per a les empreses de Catalunya sinó també per als treballadors catalans, en un moment de greu crisi a Europa. "Abans aquí hi havia molta feina i van venir treballadors marroquins; és normal que ara aquests països siguin atractius per a la gent que és aquí i vol anar-se'n allà i guanyar-se la vida. També per a les nostres empreses", va assenyalar Mas. El mandatari marroquí va aprofitar per fer una crida als treballadors espanyols: "hi ha moltes coses per fer al Marroc per als espanyols, serà un plaer rebre els nostres amics espanyols, no només les empreses del país".

El cap de Govern del Marroc es va mostrar "esperançat" que "un gran poble com l'espanyol" podrà superar aquesta greu crisi econòmica, però va erigir el seu país en un lloc d'oportunitats per als treballadors d'Espanya.

Artur Mas i Benkirane es van mostrar confiats a estrènyer els llaços entre Catalunya i el Marroc, per la qual cosa es van emplaçar que aquesta, que va ser la primera visita del mandatari marroquí a Barcelona, "no sigui l'última".

Un dels temes que ja van abordar durant la visita de Mas al Marroc i que ahir van tornar a tractar és com reforçar les relacions econòmiques entre Catalunya i Marroc, en un context en què una cinquena part del comerç d'Espanya amb el Marroc es fa des de Catalunya, i en què la meitat de la inversió espanyola al Marroc és catalana, va explicar Mas.