El president de la Generalitat, Artur Mas, va assegurar ahir que la instal·lació d'Eurovegas a Catalunya convertiria aquest territori en el "gran pol turístic" d'Europa, fins i tot per sobre dels destins tradicionals. "Aquesta inversió dels americans ens ajudaria en aquest sentit", va sostenir des de Nova York, on va assistir a la presentació del programa de promoció turística "Catalunya, a lifestyle destination", organitzada per l'Agència Catalana de Turisme, que ha obert oficina l'any passat a la ciutat.

Després d'admetre que sap que el projecte del magnat nord-americà Sheldon Adelson no agrada a un sector de la ciutadania, va recordar la "delicada" situació econòmica que es viu i que molta gent necessita feina. Així, va defensar que el complex ajudaria a potenciar el turisme a Catalunya, i va advertir que, si finalment s'ubiqués a Madrid, es notarien les conseqüències al mercat turístic català.

A més, segons la seva opinió, en l'economia catalana es poden combinar noves activitats com la biotecnologia amb un turisme renovat. Segons Mas, el turisme és una de les claus que està ajudant Catalunya, i va al·legar que si actualment és referent en aquest sector és perquè els catalans estan orgullosos de la seva identitat. "Identitat significa cultura, gastronomia, moda, disseny, etc. i això és el que hem d'intentar vendre al món", va remarcar després de recordar que Catalunya, amb 7,5 milions d'habitants, rep 33 milions de visitants anuals.

D'altra banda, Mas va assegurar que Catalunya ha reduït recentment l'avantatge amb Madrid en la pugna que matenen per acollir el macroprojecte d'oci i joc, encara que va reconèixer que la capital espanyola té més possibilitats.

"Segueixo pensant que Madrid té encara algun avantatge sobre Catalunya per dur aquesta macroinversió. Al principi, l'avantatge de Madrid era enorme, nosaltres teníem poquíssima i, amb el treball realitzat en els últims mesos, s'ha anat equilibrant", va dir.

El president català va reconèixer així que Madrid "probablement té un lleuger avantatge", però va insistir que "Catalunya segueix a la carrera" per aconseguir ser l'escollida pel magnat nord-americà Sheldon Adelson. "A veure qui té més sort, més encert o més influència, ja veurem", va dir Mas.

Després de presenciar una altra actuació dels castellers de Vilafranca, el president va continuar amb la seva estada als Estats Units que el portara a Nova Jersey.