La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha emès, una prealerta del pla especial d´emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT derivada de les informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que indiquen l´arribada d´un front de pluges intenses, amb una intensitat superior als 20 litres en 30 minuts, que afectarà la zona del Pirineu durant la tarda d´avui, i demà s´estendrà de forma generalitzada arreu del territori català. Les precipitacions seran en forma de xàfec i tempesta, i localment aniran acompanyades de calamarsa.

La previsió per comarques indica que durant la tarda d´avui, de 14.00 a 20.00 hores el grau de probabilitat és baix i afecta a l´Alt Urgell, Alta Ribagorça, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Vall d'Aran. A partir de la tarda fins la matinada, de 20.00 a 02.00 hores, el grau de probabilitat es manté baix i a les anteriors comarques s´afegeixen el Berguedà, la Noguera i el Solsonès.

Des de la matinada fins primera hora de demà al matí, de 02.00 a 08.00 hores, la probabilitat segueix sent baixa i afectarà a l´Alt Urgell, Alta Ribagorça, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Vall d'Aran. Durant el matí hi haurà una treva fins el migdia, quan està previst que l´episodi es reactivi i tingui una afectació més generalitzada.