L'Audiència de Barcelona va confirmar ahir que han d'ingressar a la presó els quatre mossos d'esquadra que van ser condemnats a dos anys de presó per torturar un detingut, després de ser reduïda la seva pena inicial de fins a sis anys i set mesos gràcies a un indult parcial que els va concedir el Govern.

Davant un últim recurs de súplica presentat davant la sala per evitar l'ingrés dels mossos a la presó, la secció novena de l'Audiència confirma la seva resolució inicial ja que "no s'han modificat les circumstàncies que van justificar aquesta decisió, i per tant, ha de ser mantinguda".

Aquest cas de tortures va ocórrer al juliol de 2006, quan cinc mossos d'esquadra van detenir per error un ciutadà romanès a Barcelona, el van copejar per tot el cos, el van amenaçar i li van arribar a ficar una pistola a la boca per fer-lo confessar.

L'Audiència de Barcelona va condemnar el 2008 a sis anys i set mesos de presó tres dels agents, un altre a dos anys i tres mesos i el cinquè a sis mesos de presó pels delictes de tortures, lesions greus, detenció il·legal, inviolabilitat de domicili, contra la integritat moral i maltractament.

El Tribunal Suprem va rebaixar el 2009 en un any i deu mesos la condemna als tres principals acusats i posteriorment el Govern va concedir a quatre mossos un indult parcial que va reduir la pena a dos anys de presó, fet que obria la porta que els agents evitessin entrar a la presó.

Tot i això, l'Audiència de Barcelona va rebutjar el mes de maig passat la suspensió de la pena de presó que sol·licitava la defensa dels mossos, una mesura de la qual, d'acord amb la llei, poden beneficiar-se les persones condemnades a fins a dos anys de presó que no tinguin antecedents.

En els actes notificats ara, l'Audiència insisteix en "la naturalesa i especial gravetat dels fets i delictes" pels quals van ser condemnats els agents, com és el delicte de tortures en la seva modalitat agreujada.