L'exconseller de Governació i Administracions Públiques Jordi Ausàs (ERC) ha estat detingut acusat de pertànyer a un grup especialitzat en el contraban de tabac procedent d'Andorra, segons ha pogut saber l'ACN. La detenció s'ha produït en el marc d'una operació en la qual hi ha hagut sis detinguts més, tots ells amb domicili a la Seu d'Urgell excepte una jove, veïna d'Àlaba. Els Mossos d'Esquadra van iniciar la investigació el passat mes de maig i ha estat dirigida pel titular del jutjat d'instrucció número 1 de la Seu d'Urgell i pel fiscal degà de la capital de l'alt Urgell. Des que es va iniciar la investigació, la quantitat acreditada de tabac que hauria estat introduïda de manera il·legal té un valor d'uns 300.000 euros.

Els detinguts són, a més de Jordi Ausàs, Marta D.G., de 47 anys; José Félix T.A., de 31 anys, Maria Teresa F.G., de 28 anys i amb domicili a Àlaba; Antoni R.E., de 52 anys i Maria Dolores PM, de 55 anys. Des que es va iniciar la investigació, el grup hauria introduït de manera il·legal tabac per valor d'uns 300.00 euros. Les detencions han comptat amb la col·laboració de la Guàrdia Civil.

A banda, els Mossos d'Esquadra han fet al llarg d'aquest matí diversos registres i escorcolls en 2 domicilis, un bar i un garatge de la capital de l'Alt Urgell. La investigació policial continua oberta i no es descarten noves detencions.

Ausàs va ser alcalde de la Seu d'Urgell entre els anys 2003 i 2007 i conseller de Governació a partir de l'any 2008 fins al 2010, substituint Joan Puigcercós al càrrec, que va dimitir per dedicar-se exclusivament a la presidència d'ERC. Ausàs també va ser cap de llista d'ERC per Lleida al Congrés dels Diputats, escó que no va aconseguir a les eleccions del 2008.