El magistrat del jutjat d'instrucció número 1, Joaquín Aguirre, va entrar ahir a la seu central dels Mossos d'Esquadra, el complex Egara, acompanyat d'agents de la Policia Nacional per buscar escoltes telefòniques que sospita que li van fer arribar incomplertes.

Des de la Direcció General de la policia de Catalunya es va subratllar que esperen que aquesta investigació judicial finalitzi com abans millor i van reiterar que mantenen "una confiança absoluta" en els mossos qüestionats.

El jutge va irrompre al complex Egara dels Mossos d'Esquadra, a Sabadell, en el marc del cas "Macedònia", en què manté imputats el subinspector Antoni Salleras i cinc dels seus subordinats a la Unitat Adscrita dels Mossos d'Esquadra, als quals acusa de protegir suposats narcos i agents de la policia catalana als quals havia ordenat investigar per tràfic de drogues.

El magistrat Aguirre, que havia accedit cap a les onze del matí a l'interior de l'edifici central dels Mossos, va abandonar el complex cap a les quatre de la tarda, per una porta del darrere i en un vehicle, sense atendre els periodistes.

El jutge va acudir al complex Egara acompanyat per agents de la Divisió Econòmica i Tècnica (Sitel) de la Policia Nacional per a clonar els originals de les gravacions de les converses telefòniques intervingudes a diversos narcos als quals investigava, davant la sospita que la unitat de la policia catalana que realitzava les escoltes li va lliurar còpies alterades.

En una providència, el magistrat va detallar que havia hagut d'acudir al complex Egara per procedir a la "confrontació i comparació" entre els originals de les escoltes als narcos amb els DVD que li van lliurar els Mossos d'Esquadra, ja que les còpies que va rebre tenien "fortes ratlladures, perfectament advertibles a simple vista".

El jutge sospita que als DVD que els Mossos d'Esquadra li van facilitar en el marc de la investigació s'ometien 708 fitxers d'àudio, 711 arxius de transcripció, 1.490 fitxers de sms i que quatre fitxers més d'àudio no eren idèntics a l'original.

La reacció

El conseller d'Interior, Felip Puig, va mostrar "plena confiança en la feina i la professionalitat dels mossos" investigats pel cas i espera "que això acabi com més aviat millor i que el jutge pugui fer la seva feina amb la màxima celeritat possible".

El conseller també va manifestar en declaracions a l'emissora Punto Ràdio el seu "respecte per la justícia i la feina dels jutges" en relació a l'escorcoll judicial al complex central dels Mossos d'Esquadra a Sabadell.

El conseller Puig va voler posar en relleu que "des del punt de vista simbòlic l'entrada de la justícia amb agents de la Policia Nacional a les dependències centrals dels Mossos d'Esquadra és una imatge xocant i al mateix temps complexa".

"El jutge actua segons el seu criteri i espero i desitjo que aquesta instrucció que fa un any, un any i mig, que està oberta acabi al més aviat possible" va reiterar.

En aquest sentit, Puig va mostrar en tot moment la disposició del cos de Mossos d'Esquadra "perquè tot quedi clar i no hi hagi cap dubte".