El diputat del PSC al Parlament i exconseller d'Educació Ernest Maragall es va alinear ahir amb ICV-EUiA per participar en unes jornades organitzades pels ecosocialistes en contra d'Eurovegas.

Maragall s'ha mostrat en repetides ocasions contrari a la línia del seu partit al Parlament respecte a Eurovegas, arribant fins i tot a trencar la disciplina de vot en una ocasió per rebutjar la instal·lació del macrocomplex a Catalunya.

En la seva intervenció en les jornades ecosocialistes, va animar la societat a mostrar el seu rebuig al projecte i plantejar alternatives, i va trobar a faltar un paper més bel·ligerant dels sindicats -no es va referir en cap moment al seu partit- contra Eurovegas.

El diputat del PSC va criticar amb duresa que el Govern recorri la possible creació de llocs de treball que comportarà el projecte per aferrar-se a la inversió, i va sostenir que aquesta és una "derrota del país" perquè evidencia que no pot crear treball sense recórrer al model de l'especulació i la construcció.

El debat sobre Eurovegas ha generat posicions enfrontades dins del PSC, ja que mentre la direcció ha evitat rebutjar explícitament el projecte, la federació de Barcelona ho ha rebutjat amb rotunditat, una discrepància que s'ha traslladat també a diversos ajuntaments -votant a favor o en contra del macrocomplex en funció del municipi-.

Maragall va compartir taula de debat en les jornades d'ICV-EUiA amb el diputat ecosocialista al Parlament, Jaume Bosch, l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor (ICV), el filòsof Josep Ramoneda i l'experta en lluita contra les toxicomanies Marta Torrens.

En la seva intervenció, Ramoneda va dir que li costava entendre perquè "altres partits d'esquerra" no rebutjaven amb vehemència el projecte -referint-se al PSC-, i va advertir al Govern que no era compatible Eurovegas amb l'aposta pel model de Massachusetts.

Més crítiques

En roda de premsa, el líder d'ICV-EUiA al Parlament, Joan Herrera, i el portaveu adjunt, Jordi Miralles, van carregar contra la iniciativa del magnat hoteler Sheldon Adelson, i van titllar de "burla democràtica" que el Govern es negui a sotmetre el projecte a votació al Parlament.

Per aquesta raó, va insistir en la necessitat de convocar un ple monogràfic per posicionar-se sobre el macrocomplex, i, tot i que fins ara no sumen suficients forces per forçar-lo -només ERC s'ha mostrat a favor-, es va comprometre a seguir treballant perquè es faci a la tardor.

"Serà Adelson qui decidirà el futur de Catalunya i no el Parlament. Això no és sobiranisme, sinó cedir als poderosos la sobirania del país", va criticar el líder ecosocialista, que va exigir a l'executiu català que lliuri tota la informació que té sobre el que suposaria l'arribada del macrocomplex Eurovegas.