Més d'un miler de persones, entre bombers, militars, policies, agents rurals i voluntaris, estan lluitant contra el foc que des d'ahir ha devastat 13.000 hectàrees de 17 municipis de l'Alt Empordà.

Als 500 efectius dels Bombers de la Generalitat s'han sumat més de 200 militars de quatre seccions de la Unitat Militar d'Emergències (UME) i un centenar de voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF).

A més, un total de 230 agents dels Mossos d'Esquadra i gairebé 200 efectius de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional també participen en l'operatiu d'extinció, de trànsit i seguretat de l'emergència.

Un altre centenar de tècnics i voluntaris de la Creu Roja i sanitaris del Servei d'Emergències Mèdiques estan treballant també a la zona per atendre les persones afectades i assistir als quals estan en primera línia de foc.

També els bombers francesos han enviat diverses dotacions al foc, que crema sense control des de fa més de 25 hores.

A més dels mitjans aeris propis del Departament d'Interior de la Generalitat, en l'incendi estan treballant dos avions Canadair i un helicòpter Kamov amb helidipòsit, amb capacitat per a 4.500 litres d'aigua, del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Fonts del ministeri de l'Interior han informat que estan disposats per sortir de forma immediata de la base de Torrejón de Ardoz dos avions Canadair més de descàrrega d'aigua, i una brigada d'incendis helitransportada de Daroca, amb dos helicòpters més amb capacitat per a 1.500 litres.

La Unitat Militar d'Emergències està treballant amb quatre seccions de la unitat, amb 6 autobombes, dues nodrisses i 50 militars en cada secció.

Diverses comunitats autònomes espanyoles i les autoritats franceses estan oferint els seus mitjans terrestres i aeris a través de la Direcció General de Protecció Civil i Emergències del ministeri d'Interior que, de moment, no han calgut.