El diputat del PSC i exconseller d'Educació, Ernest Maragall, no deixarà voluntàriament el seu escó ni abandonarà el PSC. Així ho ha manifestat en una carta de resposta que ha enviat al secretari d'Organització, Daniel Fernández, després que ell li demanés que renunciés a l'acta de diputat. Haver trencat la disciplina de vot del PSC en el ple del pacte fiscal està aixecant polèmica dins el partit. I tant és així que l'alcalde de Sabadell i dirigent dels socialistes, Manuel Bustos, s'ha sumat a la demanda de Fernández i fins i tot l'ha convidat -en declaracions a Catalunya Ràdio- a marxar del partit i "crear el seu propi projecte polític". Maragall, però, assegura que no està disposat a plegar.

"No comparteixo l'argumentació ni accepto la proposta i la demanda de que renunciï a l'escó. No em semblen raonables els seus arguments". Així de contundent s'ha mostrat Ernest Maragall en declaracions a Catalunya Ràdio, explicant el contingut de la seva carta de resposta a Daniel Fernández. Després que l'exconseller trenqués la disciplina de vot en el ple del pacte fiscal, la cúpula del PSC va decidir dilluns enviar-li una missiva on li reclama que "per coherència personal, dignitat i ètica democràtica, hauria de reflexionar sobre l'oportunitat de renunciar a l'escó que ocupa".

Però igual de directe ha estat Maragall en la seva resposta i ja ha avançat que no pensa abandonar ni el grup parlamentari, ni el Parlament, ni el PSC. El diputat socialista ha interpretat la petició com un "d'aquests comportaments de grans organitzacions polítiques, que els hi costa bastant acceptar la diversitat". "Però el PSC és tant seu com meu", ha dit en referència a la cúpula socialista.

A més, Maragall ha negat que se senti incòmode dins el PSC o que tingui intencions d'abandonar la formació per les discrepàncies que manté amb la direcció. "No és cert que jo vulgui marxar. Potser és que li agradaria a alguns", ha retret. I és que el diputat díscol creu que amb "actituds d'exclusió" com la que considera que estan aplicant-li a ell, el partit no millorarà. "Matar al missatger és més senzill però no resol els problemes. I el PSC té problemes per resoldre", ha conclòs.

Minuts abans, també en declaracions a Catalunya Ràdio, l'alcalde de Sabadell i membre de la direcció del PSC, Manuel Bustos, ha assegurat que tot respon a que Maragall "no es troba bé" dins la formació socialista. "Si no es troba bé dins un projecte polític, per respecte democràtic ha de fer una reflexió, dir que no es troba còmode i marxar, anar, com ell ha escrit, a construir el seu projecte polític", ha dit Bustos convidant-lo a abandonar el PSC.