El diputat i exconseller Ernest Maragall va assegurar ahir que la seva postura respecte al pacte fiscal és compatible amb el programa electoral del PSC i va rebatre les acusacions de "falta de coherència personal, ètica i dignitat polítiques" abocades des del seu partit.

El secretariat del PSC va instar dilluns Maragall a fer una "reflexió seriosa i profunda" sobre el seu paper al Parlament després de trencar la disciplina de vot en el pacte fiscal, decisió que va ser comunicada al diputat a través d'una carta que li va remetre el secretari d'organització del partit, Daniel Fernández.

La resposta de Maragall no s'ha fet esperar i, a través d'una missiva enviada a Fernández, l'exconseller rebutja renunciar a la seva acta de diputat o, fins i tot, a la possibilitat d'abandonar el partit.

"És obvi que no puc, ni remotament, acceptar i acollir aquest amable suggeriment", diu el diputat socialista en la seva carta, per precisar: "I penso exercir tots els drets que em corresponen en la seva defensa".

Maragall argumenta, a més, que la seva postura sobre el pacte fiscal és compatible amb el programa electoral del PSC: "Com a diputat del grup socialista, no trobo cap inconvenient programàtic ni cap contradicció en les postures defensades i en la decisió de vot que, finalment, vaig adoptar".

Segons el diputat, aquesta decisió volia també "mostrar-se en coherència" entre les posicions "globals" del socialisme català i les seves pròpies conviccions i amb què, segons el seu parer, es correspon amb l'interès general dels ciutadans "a qui representem".

La reacció

El diputat del PSC al Parlament Josep Maria Sabaté va minimitzar el conflicte entre el seu partit i el diputat Ernest Maragall després d'assegurar que el seu grup parlamentari no té cap "posició oficial" sobre que l'exconseller d'Educació s'hi hagi negat a lliurar l'acta.

"No tenim cap posició oficial en el grup, l'assumpte es tracta en la direcció i amb Maragall. Pensem que cal reduir l'àmbit en el qual s'està tractant", va afirmar en roda de premsa el diputat del PSC al Parlament, i va advocar per centrar-se en assumptes molt més importants per a la ciutadania.