Un home d'uns 40 anys ha mort aquest dijous al vespre als correbous de Deltebre (Baix Ebre) quan un bou ha envestit una tanca metàl·lica que li ha caigut al cap. El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha explicat a l'ACN que l'home tenia uns 40 anys i era de Sant Jaume d'Enveja, tot i que vivia a Deltebre. Pallarès ha precisat que l'animal ha impactat contra una tanca de la plaça de bous que ha anat a caure al cap de la víctima, que ha mort a l'acte, desnucada. Pallarès, que assegura que el sinistre es deu a "una fatalitat", ha afirmat que "no havíem tingut mai un episodi d'aquests" a Deltebre.

Tragèdia a Deltebre, població ebrenca que es troba en plena Festa Major. Un home d'uns 40 anys resident a Deltebre però veí de Sant Jaume d'Enveja ha mort aquest dijous pels volts de dos quarts de nou del vespre desnucat quan una tanca protectora li ha caigut al cap. La tanca ha cedit després que un bou l'envestís.

"Una fatalitat"

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha assegurat a l'ACN que "ha estat un accident, una fatalitat", ja que l'home no ha mort per una envestida del bou, sinó que li ha caigut una de les proteccions que té la plaça de bous on ha tingut lloc l'accident.

Tot i que els serveis d'emergència han acudit al lloc dels fets "al moment" -segons Pallarès-, no s'ha pogut fer res per salvar la vida d'aquest veí de Deltebre, que ha mort "a l'acte, desnucat". Pallarès ha explicat que en un principi es pensava que l'home havia mort víctima d'una cornada del brau, però "ha estat una trompada que ha pegat el bou contra unes tanques, ha cedit i ha caigut al cap del noi".

Els bous, un dels elements principals de la Festa Major

El sinistre ha tingut lloc a la plaça de bous de Deltebre, on aquests dies s'hi celebren correbous. De fet els bous són un dels elements principals del programa de festa major de la població, que malgrat la reducció del pressupost manté les activitats amb aquests animals.

Per la Festa Major d'enguany, que dura del 10 al 19 d'agost, s'han programat tres bous capllaçats, tres bous embolats i nou tardes de bous amb les principals ramaderies. Aquest dijous la plaça de bous acollia des de les set de la tarda bous de la ramaderia 'Finca les olles'.

Tot i la perillositat d'aquests animals, les festes són segures, tal com ha reivindicat Pallarès, que ha assegurat que "no havíem tingut mai un episodi d'aquests" a Deltebre. "Que jo recordi mai a la vida", ha asseverat.

Reunió per decidir si es manté el programa de festes

L'alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, ha qualificat l'accident com "autèntic desastre", i després d'expressar el condol a les famílies de la víctima, de Sant Jaume d'Enveja i Deltebre, ha deixat clar que la plaça de bous havia estat revisada per part de la comissió taurina i dels tècnics. "Portem set dies de festa i ja hi ha hagut més de 100 braus a la plaça i no ha passat res, avui hem tingut una desgràcia", ha explicat.

Els fets han passat quan el bou, un vedell de tres anys, ha entrat en una de les rampes del mig de la plaça i ha topat diverses vegades contra una estructura metàl·lica -una tanca-, que no el deixava entrar. Amb les envestides finalment ha fet caure la tanca cap a fora i a l'home de 44 anys que estava torejant a la plaça li ha caigut la tanca a sobre lesionant-lo mortalment, de forma instantània.

Els actes taurins previstos per aquest dijous a la nit s'han suspès i aquest divendres al matí hi ha una reunió extraordinària de la comissió de govern del consistori amb les associacions i la comissió taurina per decidir si suspenen la resta d'actes de les festes majors o es continuen parcialment.

Fa més de vint anys, segons ha recordat Aspa, ja va haver-hi un mort durant uns correbous a Deltebre, en aquell cas, per la topada d'una vaca.